Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece elevi şi 18 profesori din Bihor au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Medlife
test PCR covid

Zece elevi din judeţ şi 18 profesori din judeţ au fost diagnosticaţi cu COVID-19 săptămâna trecută, a informat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, potrivit Agerpres.

"În urma centralizării informaţiilor raportate de către unităţile de învăţământ s-au identificat zece elevi diagnosticaţi cu COVID-19 din opt şcoli, 18 cadre didactice, trei cazuri în rândul personalului didactic auxiliar şi trei cazuri în rândul personalului nedidactic", se arată într-un comunicat al IŞJ Bihor.

În ce priveşte scenariile în care şcolile îşi desfăşoară activitatea la nivelul învăţământului preuniversitar, în scenariul 1 se află 514 şcoli, respectiv 42.353 elevi; în scenariul 2 se află 200 de unităţi de învăţământ unde 26.207 elevi sunt prezenţi fizic, iar 21.489 studiază online.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

De asemenea, 476 de elevi studiază online, motivaţi medical, iar 41 de cadre didactice îşi desfăşoară predarea online din acelaşi motiv.

Sursa citată mai arată că în această perioadă, în contextul amenajării unor centre de vaccinare destinate personalului din învăţământ, s-au centralizat intenţiile de vaccinare în rândul personalului din învăţământ. Dintre cadrele didactice cu vârsta sub 55 de ani şi-au exprimat intenţia pentru vaccinare un număr de 1.076, dintre cele cu vârsta peste 55 de ani - 190 cadre didactice, dintre personalul didactic auxiliar şi nedidactic cu vârsta sub 55 de ani - 313, iar cu vârsta peste 55 de ani - 116.

În perioada 1 - 7 martie, sunt propuse spre amenajare centre de vaccinare destinate personalului din învăţământul preuniversitar. În cadrul acestor centre se va administra persoanelor sub 55 de ani vaccinul AstraZeneca în următoarele centre: în incinta Maternităţii din Oradea, Sala de sport din Beiuş, Sala de sport de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita, iar celor peste 55 de ani, vaccinul Pfizer în Orăşelul Copiilor din Oradea, se mai menţionează în comunicatul IŞJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.