Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece intervenţii ale pompierilor din Botoşani la acoperişuri de blocuri afectate de vântul puternic

www.protv.md
furtună, ploaie, acoperiș smuls

Acoperişurile mai multor blocuri din municipiul Botoşani şi din municipiul Dorohoi au fost afectate, luni, de vântul puternic, pompierii intervenind la zece astfel de cazuri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, până la ora 16,00, la dispeceratul integrat ISU- SAJ au fost primite 18 apeluri de urgenţă. "Cetăţenii au semnalat faptul că vântul puternic a desprins o parte din acoperişurile unor blocuri din localităţile Botoşani, Dorohoi, Bucecea şi Cătămărăşti Vale, comuna Mihai Eminescu, a rupt fire electrice la Hudeşti şi Flămânzi şi a doborât stâlpi de telefonie la Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu, Copalău şi Truşeşti", a afirmat Lupu.

Citește și: Un greu din ALDE, Toma Petcu, a trecut la grupul parlamentar PNL: 'Fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă'

Oficialul ISU susţine că pentru înlăturarea elementelor de acoperiş, care se puteau desprinde oricând şi să rănească trecătorii sau să avarieze autoturismele parcate în zonă, au intervenit pompierii militari din Botoşani şi Dorohoi.

În total, au fost zece intervenţii. La Botoşani, s-a acţionat pe străzile Împărat Traian, Primăverii, Bulevardul Mihai Eminescu, Griviţa, Gheorghe Avrămescu, Săvenilor, Aleea Nucului, Calea Naţională, iar la Dorohoi, pe Bulevardul Victoriei.

În celelelate trei situaţii de urgenţă au intervenit pompierii voluntari şi echipe ale furnizorului de energie electrică.

Judeţul Botoşani este sub avertizare de "Cod Portocaliu" de vânt până la ora 18.00, iar până la ora 23.00 sub incidenţa unui "Cod Galben" de vânt.

Citește și: Un greu din ALDE, Toma Petcu, a trecut la grupul parlamentar PNL: 'Fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.