Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi între-un atac cu arme de foc în Africa de Sud

The Guardian
Soweto police Africa de Sud

Zece membri ai aceleiaşi familii din Africa de Sud au fost ucişi vineri la domiciliul lor de bărbaţi înarmaţi neidentificaţi, a anunţat poliţia sud-africană, acesta fiind cel mai recent atac armat în această ţară lovită de o criminalitate galopantă, informează AFP şi Reuters.

Potrivit poliţiei, şapte femei şi trei bărbaţi au fost răniţi mortal în timpul acestui atac cu arme de foc care a avut loc la Imbali, zonă urbană subdezvoltată la sud de Pietermaritzburg, în provincia KwaZulu-Natal (sud-est).

"Potrivit primelor elemente, bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au luat cu asalt o proprietate din Pietermaritzburg şi au întins o ambuscadă familiei", a informat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Lirandzu Themba, potrivit Agerpres.

Motivaţia ucigaşilor nu este deocamdată cunoscută.

Ministrul Poliţiei, Bheki Cele, ar urma să se deplaseze la faţa locului.

Atacurile armate de acest fel nu sunt rare în Africa de Sud, ţară ce înregistrează unul dintre nivelurile cele mai ridicate din lume în materie de omucideri. Potrivit Reuters, circa 20.000 de omucideri au loc în fiecare an în Africa de Sud, ţară cu o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori.

În ianuarie, un bărbat înarmat a ucis opt persoane şi a rănit alte trei la o zi de naştere în oraşul Cqeberha în provincia Eastern Cape, după o serie de atacuri în masă cu arme de foc în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.