Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece pescari malaezieni au fost răpiţi de către presupuşi militanţi islamişti în Filipine

jihad jihadisti islam islamisti

Zece pescari malaezieni au fost răpiţi de către presupuşi militanţi islamişti şi sunt duşi către o zonă de conflict în Filipine, a anunţat miercuri ministrul filipinez al apărării, Delfin Lorenzana, citat de agenţia DPA potrivit Agerpres.

Pescarii au fost răpiţi marţi în Lahad Datu din Sabah, în Malaezia, şi există informaţii că răpitorii sunt în drum spre una din cele două provincii filipineze sudice Tawi-Tawi sau Sulu, a precizat Lorenzana.

''Am dat ordin trupelor noastre să fie foarte vigilente'', a afirmat ministrul filipinez, fără să precizeze ce grupare s-ar afla în spatele răpirii pescarilor malaezieni. Potrivit unor relatări din Malaezia, răpitorii ar avea legături cu gruparea teroristă Abu Sayyaf, care are unul dintre fiefuri în provincia filipineză Sulu.

Abu Sayyaf, una dintre cele mai violente grupări musulmane din Filipine şi suspectată că ar fi aliată cu reţeaua teroristă Stat Islamic, este acuzată de unele dintre cele mai grave atacuri teroriste din ţară, precum şi de cazuri de răpire de mare anvergură.

Pescarii malaezieni erau la bordul a două vapoare de pescuit şi se îndreptau spre Semporna (sud-estul Malaeziei) când au fost răpiţi de către islamiştii aflaţi în două şalupe, a relatat cotidianul The Star Online din Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.