Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece pompieri de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost confirmaţi cu Covid-19

coronavirus covid-19 covid

Zece pompieri de la Detaşamentul Cernavodă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au fost confirmaţi cu Covid-19, ei fiind internaţi în spital şi fiind asimptomatici. Săptămâna trecută, un pompieri de la Detaşamentul Cernavodă a murit din cauza coronavirusului, potrivit news.ro.

ISU Dobrogea a transmis joi, o informare, prin care anunţă că la nivelul Detaşamentului Cernavodă au fost confirmaţi 10 pompieri cu Covid-19.

“Aceştia sunt internati in spital, iar din ultimele informaţii pe care le avem aceştia sunt asimptomatici. În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz). Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituţiei”, a transmis ISU Dobrogea.

Citește și: VIDEO JOS PĂLĂRIA Un pensionar de 87 de ani din Alba și-a DONAT ECONOMIILE unui spital: Statul suntem NOI

Sursa citată menţionează că la nivelul tuturor subunităţilor inspectoratului se realizează periodic decontaminarea acestora şi au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

Un pompier în vârstă de 48 de ani din cadrul Detaşamentului Cernavodă a murit la sfârşitul săptămânii trecute din cauza coronavirusului. El lucra la ISU din 2007, fiind încadrat ca şofer pe autospecialele de stingere.

Bărbatul a fost internat pe data de 12 aprilie, la spitalul de la Cernavodă, ulterior fiind transferat la Spitalul Medgidia, iar în data de 13 aprilie, a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19. Pe data de 17 aprilie a fost transferat la Institutul Matei Balş, acolo unde a murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.