Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece state UE s-au angajat să primească 400 de minori neînsoţiţi, evacuaţi în urma incendiului de la Moria

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Zece state membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat să primească 400 de minori neînsoţiţi, evacuaţi de pe Insula Lesbos în Grecia continentală, după incendiul care a devastat tabăra insalubră şi suprapopulată de la Moria, a anunţat ministrul german de Interne Horst Seehofer, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Contactele noastre cu ţările membre UE au determinat zece membri să participe la transferul” acestor 400 de minori, a anunţat ministrul, la Berlin, precizând că Germania şi Franţa urmează să preia 100-150 de copii fiecare.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

Aceşti minori neînsoţiţi au fost transferaţi în Grecia continentală după incendiul care a distrus tabăra în care locuiau şi care a lăsat peste 12.000 de persoane în drum.

”Discutăm şi cu alte ţări” membre ale Uniunii care pot primi aceşti copii, a anunţat Seehofer într-o conferinţă de presă comună cu comisarul european însărcinat cu Migraţia, grecul Margaritis Schinas, care participa printr-o legătură video de la Atena.

Olanda a propus joi să primească 100 de migranţi - dintre care jumătate să fie minori.

”Moria aminteşte în mod dur tuturor membrilor UE lucrul pe care este nevoie să-l schimbăm în Europa”, a declarat Margaritis Schinas, care urma să se întâlnească dupăaceea cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

”Avem nevoie de solidaritate în politica migraţiei” a UE, a subliniat comisarul.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Drama de la Moria a relansat dezbaterea cu privire la primirea solicitanţilor e azil în Europa, pe tema căreia statele membre UE se sfâşie.

Comisia Europeană (CE) urmează să prezinte la sfârşitul lui septembrie un proiect foarte aşteptat - şi amânat în mai multe rânduri - al unui pact privind migraţia şi azilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.