Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de acțiuni ale polițiștilor și DIICOT: Percheziții și investigații pentru combaterea criminalității organizate

perchezitii

Zeci de acțiuni ale polițiștilor și DIICOT: Percheziții și investigații pentru combaterea criminalității organizate

În perioada 12 - 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 68 de acțiuni operative (dintre care 24 de acțiuni de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic și consum ilicit de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul acestora, au fost efectuate 203 percheziții domiciliare și 23 de acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind puse în executare 171 de mandate de aducere. Totodată, au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 233 de persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 80 de ordonanțe de reținere și 30 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, față de 28 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităților, au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a 5.405 grame și 25 de doze de canabis, 2 culturi cu 59 de plante de canabis, 3.472 de grame masă vegetală canabis, 28 grame și 10 doze cocaină, 82 grame și 10 doze heroină, 2.822 grame și 201 doze de alte droguri, 597 diverse comprimate, 41.700 de țigarete, 16 grindere și 20 cântare.

De asemenea, au fost indisponibilizate 189 de telefoane mobile, 35 de laptopuri, 61 de medii de stocare, o armă neletală, 45 de bucăți de muniție, 12 autoturisme, 167.144 de lei, 82.575 de euro, 71.105 dolari, 4.820 de lire sterline, 1.500 de lei monedă falsă și 3.750 de dolari monedă falsă.

În cadrul acțiunilor, alături de polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, precum și jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.