Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de amenzi aplicate de poliţişti pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor

masina politie

Un număr de 46 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 lei, au fost aplicate de poliţişti pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri în colaborare cu reprezentanţii Regiei Autonome Registrul Auto Român au desfăşurat, în judeţul Galaţi, o acţiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, informează Agerpres.

În cadrul acţiunii au fost verificate 35 autovehicule, fiind aplicate un număr de 46 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002, în cuantum de 20.155 lei, fiind reţinute două permise de conducere dintre care unul pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi unul pentru deţinerea unui dispozitiv de avertizare luminoasă şi sonoră de culoare albastră neomologat şi un număr de 19 certificate de înmatriculare ale vehiculelor pentru diferite defecţiuni tehnice.

Totodată, au fost constatate un număr de două contravenţii pentru nerespectarea prevederilor O.G 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, în cuantum de 9.000 lei.

În cadrul acţiunii a fost depistat un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din municipiul Galaţi, care a condus a condus un autoturism pe DN 26, pe raza localităţii Vânători, judeţul Galaţi, având montat pe cupola autoturismului şi în bara faţă dispozitive de avertizare luminoasă şi sonoră respectiv rampă cu lumini de culoare albastră. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.