Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de angajaţi fictiv ai unei cooperative au obţinut ilegal indemnizaţii de creştere a copilului

ciocanel judecator

Un număr de 30 de angajaţi fictiv ai unei cooperative meşteşugăreşti din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, au reuşit să obţină, în baza actelor false depuse la primării, indemnizaţii de creştere a copilului, cinci dintre aceştia fiind trimişi în judecată la sfârşitul lunii martie. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în luna martie au fost deferiţi instanţei cinci bistriţeni, trei femei şi doi bărbaţi, care au obţinut ilegal indemnizaţii de creştere a copilului, cauzând un prejudiciu de peste 55.600 lei.

Faptele au fost comise în perioada 2008-2011, patru dintre cei învinuiţi fiind din comuna Târlişua, iar ultimul, din comuna Uriu. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud a confirmat, la cererea Agerpres, că în toate cele cinci cazuri este vorba despre acelaşi angajator, în speţă o cooperativă meşteşugărească din oraşul Beclean, şi că numărul celor care au obţinut indemnizaţii cu acte false este mai mare.

"La dosarele pentru obţinerea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, depuse la primăria de domiciliu, toţi inculpaţii în cauză au prezentat adeverinţe de venit eliberate de acelaşi angajator, respectiv SC Cooperativa Meşteşugărească de Grad I Prestarea Beclean, cu sediul social în Beclean. Au fost verificate 30 de persoane angajate ale acestei societăţi care beneficiau de indemnizaţie pentru creşterea copilului, aceste indemnizaţii fiind suspendate, şi au fost sesizate, la finele anului 2011, organele de cercetare penală", se arată în răspunsul AJPIS adresat AGERPRES. După mai bine de şase ani, cinci dintre cei care au obţinut ilegal indemnizaţii au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals.

Dosarele au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Beclean, AJPIS Bistriţa-Năsăud constituindu-se drept parte civilă, iar, în dosarul în care se regăsesc şi administratorul şi contabilul şef de la cooperativa meşteşugărească, AJPIS este înregistrată ca parte vătămată. Numele celor două persoane din conducerea cooperativei meşteşugăreşti apar şi în alte dosare, sub acuzaţia de complicitate la înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, în care păgubiţii au fost mai multe bănci şi societăţi de creditare, acestea primind două condamnări la închisoare cu suspendare, de câte trei ani fiecare, în anii 2013 şi 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.