Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de arestări pentru uciderea a nouă persoane în atacurile asupra unor secţii de poliţie din Vietnam

huffingtonpost.co.za
catuse

Poliţia vietnameză a reţinut 39 de persoane pentru atacarea cu arme de foc, duminică, a două secţii de poliţie din centrul ţării, nouă persoane fiind ucise până în prezent, a anunţat marţi guvernul, citat de agenţia EFE.

Ministerul Securităţii Publice a precizat, într-un comunicat pe site-ul său, că ultimele zece arestări au fost efectuate luni seară târziu, iar doi suspecţi s-au predat, ceea ce ridică la 39 numărul total de persoane reţinute pentru atacul din comitatul Cu Kuin din provincia Dak Lak, potrivit Agerpres.

Forţele de ordine continuă să caute mai mulţi suspecţi, îndemnând în acelaşi timp ca toţi cei implicaţi să se predea pentru a obţine un tratament judiciar mai bun.

Autorităţile vietnameze oferă puţine informaţii despre acest incident neobişnuit într-o ţară în care deţinerea de arme de foc este interzisă, iar piaţa neagră este foarte limitată, notează EFE.

De asemenea, presa controlată de guvern nu a oferit detalii suplimentare sau posibile motive pentru atac şi, în general, nu a acordat o importanţă deosebită incidentului, după ce mai multe publicaţii online au şters duminică relatările mai detaliate despre cele întâmplate.

Între cei ucişi se numără şi patru agenţi de poliţie.

Imaginile apărute în unele media vietnameze arată mai mulţi suspecţi încătuşaţi, precum şi puştile şi cuţitele cu care au atacat secţiile de poliţie.

Timp de zeci de ani, zona muntoasă centrală unde a avut loc incidentul a fost unul dintre punctele fierbinţi ale Vietnamului, cu ciocniri pentru pământ şi diverse minorităţi etnice care se opun regimului comunist, în special aşa-numiţii "Montagnards", un grup multietnic care a luptat de partea SUA în timpul războiului.

Radio Free Asia (RFA) a relatat în aprilie anul trecut că, în acelaşi district în care a avut loc atacul, poliţia a lovit cu bastoanele zeci de săteni din minoritatea Ebe care se opuneau unui proiect de drenaj de apă, de teamă că acesta ar putea polua apele unui lac de care depind pentru a-şi asigura existenţa.

Cel puţin trei oameni au fost spitalizaţi şi doisprezece au fost reţinuţi cu răni la cap, gură, urechi şi umeri, a declarat un martor pentru RFA.

Confruntările legate de confiscările de terenuri pe care sătenii le consideră nedrepte sunt unul dintre rarele motive de ciocniri între autorităţi şi populaţia vietnameză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.