Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de civili, inclusiv copii, ucişi azi în Siria

siria

Cel puţin 31 de civili, inclusiv copii, şi-au pierdut viaţa miercuri în loviturile aeriene asupra a două oraşe siriene aflate sub controlul opoziţiei, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Agerpres, care citaează de AFP.

Raidurile au fost probabil întreprinse de către aviaţia regimului preşedintelui Bashar Al-Assad sau de cea a aliatului său rus, a precizat OSDO. Ele au avut loc în pofida unui armistiţiu, în vigoare până vineri, dar care n-a dus la un răgaz în ce priveşte violenţele. 

Cel puţin 16 civili au fost ucişi şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite în loviturile aeriene asupra oraşului Rastan, situat în provincia centrală Homs şi controlată de către rebeli, a indicat OSDO. Alte trei persoane au fost ucise miercuri mai devreme. 

Rastan, unul dintre ultimele bastioane rebele din provincia Homs, a fost supus unui asediu al forţelor guvernamentale în 2012. 

În nord-vest, 12 civili, inclusiv trei copii, şi-au pierdut viaţa în loviturile aeriene asupra oraşului Ariha, în provincia Idleb. Oraşul este controlat de ''Armata cuceririi'', o alianţă rebelă formată în principal din grupări islamiste, printre care Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, care deţin majoritatea provinciei Idleb. 

''Zonele care au fost lovite (adăpostesc) toate imobile rezidenţiale, aproape de piaţa principală a oraşului'', a precizat Ahmad Qurbay, aflat la conducerea apărării civile din Ariha. 

Idleb este periodic ţinta unor lovituri aeriene ale armatei siriene şi ale aliatului său rus, care întreprinde o campanie aeriană începând din 30 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.