Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de colete cu ţigări, în valoare de peste 200.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

tigari

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră ( ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unor acţiuni întreprinse pe raza localităţilor Sarasău şi Valea Vişeului, situate în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, 28 de colete cu ţigări, în valoare de 216.300 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Lungu.

Citeşte şi: Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală. 80.000 de lei, alcool, ţigări şi documente confiscate

Potrivit acestuia, în urma acţiunilor, doi cetăţeni, un ucrainean şi un român, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

"În prima situaţie, echipajul poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa, în vecinătatea localităţii Sarasău, spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. În momentul în care s-a acţionat pentru reţinerea acestora, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite, fugind spre malul râului Tisa. S-a reuşit reţinerea a doi bărbaţi, ceilalţi sărind în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului ucrainean", a spus Radu Lungu. 

Cei doi bărbaţi prinşi au fost identificaţi ca fiind cetăţeanul ucrainean Alexandru I. în vârstă de 31 de ani şi cetăţeanul român S. Vasile de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, iar la faţa locului au fost descoperite 15 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 140.300 lei. 

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit, în zona de responsabilitate, abandonate într-o construcţie izolată, 13 colete voluminoase ce conţineau ţigări provenite din contrabandă în valoare de 76.000 lei. 

În ambele cazuri, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. 

ITPF Sighetu Marmaţiei a informat autorităţile de frontieră ucrainene despre cele două cazuri descoperite pe teritoriul românesc.

Citeşte şi: Restricţii de trafic în zona Parcului Circului, pentru inaugurarea monumentului Rainier al III-lea de Monaco .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.