Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de contra-manifestanți arestați în timpul mitingului pro-palestinian din Londra

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Peste 300.000 de demonstranți pro-palestinieni au mărșăluit sâmbătă prin centrul Londrei, poliția arestând aproape 100 de contra-manifestanţi de extremă dreapta.

Încăierările au avut loc între poliție și grupurile de extremă-dreapta care au descins și ele în capitală, deoarece demonstrația palestiniană a intrat în conflict cu Ziua Armistițiului, relatează Reuters.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat că a fost o lipsă de respect organizarea mitingului în aceeași zi cu comemorările, iar miniștrii au cerut anularea marșului - cel mai mare de până acum dintr-o serie de manifestări de susținere a palestinienilor și de apel la încetarea focului în Fâșia Gaza, potrivit mediafax.

Poliția a declarat că pe străzile din centrul Londrei se aflau câteva sute de contra-manifestanți, iar sâmbătă dimineața au izbucnit încăierări în apropierea memorialului de război Cenotaf.

Incidentele au continuat pe tot parcursul zilei, poliția încercând să rețină protestatarii în apropierea Camerei Comunelor, în gări și pe străzile secundare, imaginile arătând ofițeri de poliție cu bastoane încercând să controleze mulțimea.

Unii protestatari au aruncat cu sticle în ofițeri, în ceea ce forțele de ordine au descris drept "violență inacceptabilă".

Poliția metropolitană din Londra a declarat ulterior că a arestat 82 de contra-manifestanți, într-o acțiune menită să mențină pacea. Alte 10 arestări au fost efectuate pentru alte infracțiuni.

Potrivit comisarului adjunct Matt Twist, contra-manifestanții au părut "intenționați să recurgă la violență".

Primarul Londrei, Sadiq Khan, și primul ministru al Scoției, Humza Yousaf, au acuzat-o pe ministrul de interne, Suella Braverman, de inflamarea tensiunilor și de încurajarea extremei drepte, după ce aceasta a acuzat poliția de favorizarea "mulțimilor pro-palestiniene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.