Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de copii internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în ultimele 72 de ore

spitalul sf sava

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad arată că la Secţia Pediatrie II au fost internaţi, în ultimele 72 de ore, 38 de copii, majoritatea cu afecţiuni respiratorii specifice sezonului, secţia având, în mod normal, 42 de paturi. Astfel, s-a decis reducerea locurilor destinate copiilor cu infecţie COVID-19, având în vedere că sunt doar doi astfel de pacienţi, pentru a se asigura suficiente paturi pentru ceilalţi copii bolnavi, conform news.ro.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad afirmă că, în cadrul Secţiei Clinice Pediatrie II, doar în ultimele 72 de ore au necesitat internare 38 de copii, mai bine de jumătate dintre ei prezentându-se în Unitatea de Primire Urgenţe cu afecţiuni respiratorii de sezon.

”În condiţiile epidemiologice ale sezonului rece, numărul de internări în Secţia Clinică Pediatrie II a crescut semnificativ. Pentru o secţie care, în mod obişnuit, are 42 de paturi, doar în ultimele trei zile s-au consemnat 38 de internări. Facem apel la calm şi înţelegere pentru această situaţie specială. Menţionăm că până acum tot în cadrul Secţiei Clinice Pediatrie II se făceau şi internările pentru patologia infecţioasă non-Covid-19”, a explicat dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru, medic şef Secţie Clinică Pediatrie II, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanţii spitalului au menţionat că, pentru a asigura un număr suficient de paturi şi în contextul în care în prezent sunt doar doi copii diagnosticaţi cu COVID-19, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a decis reducerea locurilor destinate pacienţilor minori cu infecţie SARS-CoV-2. Astfel, în cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Copii a rămas un salon destinat pacienţilor COVID-19, iar 20 de locuri sunt alocate pentru pacienţii minori diagnosticaţi cu patologie infecţioasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.