Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de decese în Himalaya din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

Zeci de persoane au murit în urma ploilor abundente care au provocat inundații și alunecări de teren în Himalaya. În regiune s-a produs o rupere de nori, potrivit Sky News.

Cel puțin 33 de persoane au murit și altele sunt blocate în localitățile lor după ce ploile musonice au declanșat inundații și alunecări de teren în regiunea Himalaya din India, conform mediafax.

Nouă persoane au fost ucise duminică seară în districtul Solan din statul Himachal Pradesh, situat în zona muntoasă, în urma unei ruperi de nori. Alte nouă cadavre au fost apoi scoase din noroi și de sub dărâmături în urma a două alunecări de teren în apropierea unui templu hindus din Shimla, capitala statului, a declarat Sukhvinder Singh Sukhu, un ministru local.

El a precizat că alte patru persoane au fost ucise din cauza vremii în districtul Hamirpur. Autoritățile au avertizat că numărul deceselor ar putea crește, în timp ce salvatorii continuă să lucreze pentru a ajunge la cei blocați și pentru a îndepărta dărâmăturile.

Pagubele sunt și ele mari. Zeci de case au fost luate de ape și peste 700 de drumuri au fost inundate de apă. Toate școlile din regiune au fost închise și au fost introduse restricții de circulație

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.