Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii ruși pleacă la război: Zeci de deputați au depus cereri de înrolare

meclis.gov.az
duma de stat

Zeci de deputați ai Dumei de Stat au depus cereri pentru a fi trimiși în cadrul Forțele Armate ale Federației Ruse, ca parte a mobilizării parțiale, a anunțat, vineri, șeful Comitetului Dumei pentru apărare, Andrei Kartapolov, potrivit TASS, scrie Rador.

"Mulți scriu rapoarte în mod voluntar, iar astăzi, în timpul unei întâlniri cu președintele Dumei de Stat, am discutat acest subiect. Peste zece deputați ai Dumei de Stat au depus cereri pentru încadrarea în forțele armate, ca parte a mobilizării parțiale", a declarat Kartapolov în programul de televiziune "Bolşaia Igra" de la postul "Pervîi Kanal".

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în țară. Într-o alocuțiune adresată rușilor, el a menționat că linia de contact în zona de operațiune militară specială "depășește o mie de kilometri", forțele aliate confruntându-se "nu doar cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv", care amenință însăși existența Rusiei.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării și vor fi supuși unui antrenament înainte de a fi trimiși în zona "operațiunii militare speciale". Studenții și recruții nu vor fi chemați, ci doar cetățenii care au efectuat serviciul militar și au o specializare profesională militară vor fi mobilizați. Șeful armatei a subliniat că mobilizarea se face în primul rând pentru a controla teritoriile eliberate în timpul operațiunii speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.