Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de elevi de la Seminarul Teologic au donat sânge, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos

basilica.ro
doneaza sange

Un număr de 30 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi au donat sânge, marţi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din localitate, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează Biroul de presă al eparhiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, această activitate organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos se înscrie în Campania "Donează sânge, salvează o viaţă!", derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical şi epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească.

Acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge a fost organizată cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi voluntarilor de la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

"În funcţie de necesitate şi disponibilitate, donarea de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos va continua şi în perioada următoare. O singură unitate de sânge donată poate salva până la trei vieţi, iar unul din zece pacienţi din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, iar de la debutul pandemiei numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult", precizează Biroul de presă al eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.