Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de localităţi sunt în continuare IZOLATE

sate inzapezite

Şi în judeţul Constanţa, cinci localităţi erau încă izolate vineri dimineaţă din cauza nămeţilor, iar echipele de intervenţie lucrează pentru deszăpezirea drumurilor care fac legătura cu aceste sate şi comune.

Judeţul Brăila are încă 26 de localităţi izolate în zăpadă, echipele de intervenţie formate din pompieri, militari, jandarmi reuşind să deszăpezească pe timpul nopţii 11 sate izolate de zăpadă şi să ajute ambulanţele să ajungă la trei urgenţe medicale.

"Vineri dimineaţa, două drumuri naţionale, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat-Băile şi DN 2C între Costeşti-Smeeni-limita cu judeţul Ialomiţa, sunt închise, precum şi patru drumuri judeţene, dar şi alte 18 tronsoane de drum judeţean", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.

Potrivit sursei citate, majoritatea localităţilor izolate se află în partea de sud a judeţului, Balta Albă, Boldu, Brădeanu, Cochirleanca, Largu, Săgeata, Scutelnici, Vâlcelele, Robeasca, Ruşeţu, dar şi în zona colinară sau de munte: Pietroasele, Pardoşi, Murgeşti. În noaptea de joi spre vineri, au fost rezolvate două cazuri medicale, în comuna Cochirleanca o pacientă în vârstă de 71 de ani, cu stare generală alterată, a fost transportată cu o şenilată şi o ambulanţă SAJ, iar un bebeluş de 4 luni din satul Udaţi-Lucieni, comuna Smeeni, cu febră, a fost preluat de o ambulanţă SAJ cu un utilaj antemergator. Potrivit Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa, vineri dimineaţă, erau izolate comunele Cogealac şi Ghindăreşti şi satele Dunărea, Tudor Vladimirescu şi Dunăreni, iar în prezent se lucrează pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene care fac legătura cu aceste localităţi izolate, informează Mediafax. În ultimele 24 de ore, s-au mai semnalat 12 autoturisme blocate în zăpadă, în care se aflau 23 de persoane, toate aceste cazuri fiind rezolvate, iar oamenii fiind în prezent în siguranţă. Totodată, în cursul nopţii de joi spre vineri, un autovehicul TATRA, apartinind MApN, a acţionat pentru deblocarea a două tiruri şi două autocisterne în zona localităţii Ovidiu, la intersecţia DJ 228 cu DN 2A. În Brăila sunt în continuare fără alimentare cu apă satele Roşiori, Florica şi Colţea aparţinând de comuna Roşiori. Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, au fost reluate trecerile cu bacurile spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei şi toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică. Au fost constituite 16 filtre pentru dirijarea traficului pe drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Brăila, cu 150 de poliţişti şi 45 mijloace auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.