Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de coreeni suferă de o ciudată epidemie intestinală: Kim Jong Un a anunțat deja măsuri urgente

profimedia
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și alți oficiali de rang înalt au pregătit ajutoare pentru a le trimite la 800 de familii afectate de o epidemie intestinală neidentificată, a relatat vineri presa de stat, citată de Reuters. Coreea de Nord a dezvăluit în această săptămână că se confruntă cu o „epidemie enterică acută”, pe lângă un focar de COVID care durează de câteva săptămâni.

„Oficialii... au pregătit medicamente, alimente și produse de strictă necesitate zilnică necesare pentru tratarea epidemiei și pentru o viață stabilă pentru a oferi ajutor populației din orașul Haeju și din comitatul Kangryong (din provincia Hwanghae de Sud)”, a anunțat Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA).

Provincia Hwanghae de Sud este o regiune agricolă cheie a Coreei de Nord, iar epidemia a stârnit îngrijorări că s-ar putea adăuga la penuria cronică de alimente pe fondul valului de infecții COVID-19. Coreea de Nord a raportat un număr de pacienți cu simptome de febră, mai degrabă decât cazuri confirmate de COVID, posibil din cauza lipsei capacității de testare. KCNA a raportat vineri încă 23.160 de persoane cu simptome de febră, ridicând numărul total din țară de la sfârșitul lunii aprilie la peste 4,58 milioane. Bilanțul deceselor legate de epidemie se ridică la 73.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.