Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de iranieni au protestat în toată ţara pentru a condamna decizia lui Trump în privința Ierusalimului

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Zeci de mii de iranieni au protestat în toată ţara vineri pentru a condamna decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează agenţia Xinhua, scrie agerpres.ro.

Protestele împotriva SUA şi a Israelului au avut loc înainte de rugăciunea de vineri, la apelul Gardienilor Revoluţiei (Pasdaran), corpul de elită al regimului iranian. 

În capitala ţării, Teheran, protestatari furioşi au ieşit pe străzi purtând pancarte şi bannere, pentru a-şi exprima sentimentele antiamericane şi antiisraeliene şi a lansa sloganuri în sprijinul palestinienilor. 

''Al-Quds (Ierusalimul) aparţine musulmanilor şi va rămâne islamic'', strigau protestatarii. ''Ne vom opune acestei acţiuni ostentative şi nu vom permite niciodată ca decizia unilaterală a lui Trump să fie pusă în practică'', a declarat Ahmadi, cadru didactic. 

''Decizia SUA va provoca un alt val de extremism şi violenţă în regiune'', a afirmat Maryam, studentă. 

Joi, înalţi oficiali iranieni au condamnat ferm recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a numit-o ''o încălcare flagrantă a rezoluţiilor internaţionale''. 

Miercuri, Trump a anunţat recunoaşterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a dat instrucţiuni Departamentului de Stat de a începe procesul de mutare a ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.