Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de oameni au defilat, la Milano, din solidaritate cu migranții

Zeci de mii de persoane, între care politicieni şi primarul oraşului, au defilat sâmbătă la Milano, în nordul Italiei, pentru a-şi exprima solidaritatea cu migranţii, relatează AFP.

Participanţii la manifestaţie au purtat o pancartă cu mesajul "Împreună fără ziduri" în spatele căreia se afla o barcă pneumatică asemănătoare celor folosite de migranţi pentru a traversa Marea Mediterană în drumul lor către Italia, scrie agerpres.ro.

La demonstraţie au participat şi preşedintele Senatului, Pietro Grasso, primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, şi fostul comisar pentru drepturile omului, Emma Bonino.

Referindu-se la căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989, Pietro Grasso, membru al Partidului Democrat (PD, stânga), a afirmat că din acea zi "noi am început să respirăm un aer nou, un aer de libertate şi speranţă".

"Astăzi spunem cu voce tare, cu fermitate şi seninătate, că nu vom face un pas înapoi, nu vom construi noi ziduri şi diviziuni din cărămizi de intoleranţă, rasism şi teamă", a mai spus preşedintele Senatului.

Numeroşi lideri ai dreptei s-au opus acestui demers, Matteo Salvini, lider al Ligii Nordului (antiimigraţie), dând asigurări că protestatarii cer "mai multe drepturi pentru migranţi" pentru că "italienii îi interesează prea puţin".

Această manifestaţie "îi face fericiţi pe traficanţii de migranţi" şi reprezintă "o insultă pentru italienii care trăiesc sub pragul sărăciei", a spus Salvini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.