Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de persoane au protestat la Sydney în contextul în care orașul este afectat de fumul degajat de incendii de vegetație

www.operationworld.org
australia

Zeci de mii de persoane s-au adunat la Sydney pentru a cere autorităților australiene să acționeze de urgență pentru a combate schimbările climatice în condițiile în care poluarea în oraș a atins niveluri alarmante din cauza fumului degajat de incendiile de vegetație din regiune, relatează Dpa, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

Orașul este acoperită de mai multe săptămâni de o perdea groasă de fum din cauza incendiilor de vegetație, astfel că poluarea a fost uneori chiar cu 11 ori mai mare decât nivelul de pericol.

Peste 20.000 de persoane s-au strâns miercuri după-amiază în fața Primăriei din Sydney, mulți dintre participanți purtând măști pentu a face față poluării.

Protestul a fost organizat pentru a pune presiune pe guvern să ia măsuri urgente în ceea ce privește clima, să sporească finanțarea pentru serviciul de pompieri și să gestioneze problemele grave apărute din cauza fumului toxic care acoperă orașul de câteva săptămâni, au spus organizatorii.

Sute de pompieri continuă să se lupte cu un număr de 118 incendii de vegetație în statul New South Wales, inclusiv cu un incendiu masiv la nord-vest de Sydney.

Serviciul de pompieri a confirmat miercuri că 724 de case, 49 de instalații și 1.582 de clădiri anexe au fost distruse începând cu luna octombrie.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Guvernul Australiei a refuzat să fie atras într-o discuție cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra incendiilor.

Oamenii de știință australieni susțin că schimbările climatice cresc puternic riscul de incendiu și intensitatea și durata sezonului de incendii de vegetație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.