Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de persoane s-au adunat la periferia capitalei San Juan pentru a se opune introducerii ideologiei de gen în școlile din Puerto Rico

catholica.ro
Puerto Rico

Zeci de mii de portoricani s-au adunat la periferia capitalei San Juan, mergând în marș pe străzi pentru a se opune impunerii curriculumului „Perspective de gen”, anunțat de guvernatorul regional. Marșul din 14 august a fost organizat după ce guvernatorul Pedro Pierluisi a emis un ordin executiv prin care impune implementarea în școlile publice a unei versiuni actualizate a curriculumului creat de administrația fostului guvernator Alejandro García Padilla, pe care cetățenii din Puerto Rico l-au stopat prin marșuri publice în 2015.

Mario Rosario, președintele Coaliției Pro Viață și Familie, instituția care a organizat marșul, a declarat pentru ACI Prensa că există „o unitate spectaculoasă între protestanți, catolici și persoane nereligioase care îmbrățișează familia și copilăria. Suntem fericiți căci credem că obiectivul a fost atins: vocea noastră să fie auzită astfel încât cuvântul ‘gen’ să fie eliminat din orice propunere educațională pentru copiii noștri și din orice efort politic care ar încerca să îl implementeze”, a adăugat el. Liderul pro-familie a spus că în decurs de două ore, 25.000 până la 30.000 de oameni au venit să participe la demonstrație, scrie catholica.ro.

La ora 10:00 AM, mai mulți lideri religioși și laici au urcat pe scenă și s-au adresat mulțimii înainte de începerea marșului, inclusiv politologul argentinian Agustín Laje; Episcopul Daniel Fernández Torres de Arecibo; Ricardo López, reprezentant al Fraternității Penticostale din Puerto Rico; psihologul și pastorul dr. Angie González; purtătoarea de cuvânt a Femeilor din Puerto Rico, Claribel Maldonado; și purtătorul de cuvânt al Puerto Rico Alert, Tamoa Vivas. După discursuri, protestatarii au mers pașnic până la La Fortaleza, reședința guvernatorului.

González, membru al consiliului de administrație al Coaliției Pro Viață și Familie, a declarat pentru ACI Prensa că „marșul de astăzi a fost expresia unui popor revoltat de conducerea dictatorială a guvernatorului Pedro Pierluisi”. „În Puerto Rico, în ultimul deceniu, guvernanții și-au asumat un stil totalitar de guvernare. Marșul de astăzi reprezintă revolta unui popor care nu este dispus să permită încălcarea drepturilor lui și, mai presus de toate, angajamentul a mii de părinți și bunicii că nu vom transmite copiilor noștri ideologia de gen”, a spus ea.

„Predarea ideologiei de gen încalcă constituția noastră, încalcă drepturile parentale și afectează dezvoltarea psihosexuală a copiilor”, a adăugat ea. A mai spus că în aceeași zi a marșului au înmânat „cele peste 129.000 de semnături strânse în ultimele cinci săptămâni, care se opun predării ideologiei de gen în școlile publice din țară”. Totuși, a spus că este dezamăgită de faptul că „guvernatorul Pierluisi nu a fost acolo pentru a ne auzi plângerile, în ciuda faptului că i s-a trimis un comunicat săptămâna trecută în care se preciza că suntem interesați să ne întâlnim cu el. În schimb, a trimis un asistent al secretarului de interne.”

„Oricum, membrii Coaliției Pro Viață și Familie au înmânat propunerile noastre asistentului care ne-a primit și i-am cerut să comunice guvernatorului că vrem să ne întâlnim personal cu el”, a spus González. Pentru González, marșul a avut un efect foarte important. „În primul rând, arată liderilor noștri cât de numeroși sunt oamenii cu valori și cât de mult se opun impunerii ideologiei de gen. În al doilea rând, permite oamenilor să vadă cum presa s-a vândut acestei ideologii și este hotărâtă să impună o tăcere în știri privind cererile noastre, deoarece nu a existat nici un organ de presă seculară care să informeze despre marș. În al treilea rând, marșul a sporit conștientizarea publicului că oamenii se mobilizează pentru a participa la această luptă”, a susținut ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.