Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de solicitanţi de azil vor fi expulzaţi din Finlanda

imigranti refugiati

Finlanda se aşteaptă să expulzeze aproape 20.000 de migranţi din cei 32.000 care au depus cereri de azil pe teritoriul ţării anul trecut, a indicat joi un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne de la Helsinki.

'20.000 este estimarea cu care lucrăm în acest moment, dar numărul solicitanţilor de azil care se decid pentru returnarea voluntară ar putea modifica această cifră', a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Paivi Nerg pentru Reuters. Aceasta ar însemna că 62% dintre solicitanţii de azil din 2015 vor fi expulzaţi. În 2014, procentul a fost de 56% dintr-un număr de 3.651 de cereri depuse. Potrivit oficialului, ministerul său are în plan înfiinţarea unor centre de tranzit pentru cei care urmează să fie deportaţi, separat de cei care doresc să părăsească Finlanda în mod voluntar. În jur de 4.000 de solicitanţi de azil şi-au retras deja cererile, a afirmat Nerg.

Toate cererile depuse anul trecut ar trebui procesate până la sfârşitul lunii august, a indicat acelaşi oficial, precizând că marea majoritate a solicitărilor au fost înainte de cetăţeni irakieni. Suedia, un alt stat nordic membru al Uniunii Europene, a anunţat joi că intenţionează să expulzeze, pe baze voluntare sau nu, până la 80.000 de migranţi intraţi pe teritoriul său în 2015, din totalul de 163.000, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.