Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de militari ruşi au murit după ce s-a prăbuşit cazarma peste ei

rusia armata

Cel puţin 18 militari şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii duminică seara a unei cazărmi la periferia oraşului Omsk (în Siberia occidentală, situat la circa 2.700 km distanţă de Moscova), în timp ce echipele de salvare continuă să caute alţi cinci militari care se presupune că au rămas sub dărâmături, ei fiind daţi dispăruţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti. 

'Conform situaţiei de luni, ora 07:30 (ora Moscovei), 37 de militari au fost recuperaţi de sub dărâmături, dintre care 18 şi-au pierdut viaţa. Alţi 19 militari au fost spitalizaţi', a indicat generalul Konaşenkov, adăugând că încă trei militari au avut nevoie de asistenţă medicală, dar aceştia nu au fost grav răniţi. 

Echipele de salvare, potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt, au încheiat deja cea mai mare parte a lucrărilor de înlăturare a dărâmăturilor. 

În total, 337 de militari se aflau în momentul incidentului în cazarmă, 38 dintre ei trezindu-se sub dărâmături. 

Cauza prăbuşirii cazărmii ar putea să fie nereguli în timpul lucrărilor recente de reparaţii, au indicat surse din cadrul forţelor de ordine din regiune. 'În clădirea cazărmii (...) au fost făcute recent reparaţii. Conform uneia dintre versiuni, s-ar putea să fi fost comise nereguli în timpul acestor reparaţii, inclusiv modificarea structurii clădirii', a declarat, sub rezerva anonimatului, agenţiei de presă TASS o sursă din cadrul poliţiei regionale. 

Totuşi, serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a declarat că în cursul reamenajării cazărmii nu au fost executate lucrări care să fi vizat structura clădirii. 

Prăbuşirea planşeului de la etajul doi al cazărmii nr. 242 din cadrul Centrului de pregătire a forţelor aeropurtate din Omsk în 12 iulie nu este primul caz de acest gen printre obiectivele militare din Rusia. Astfel, la 3 iulie, s-a prăbuşit plafonul unei săli de sport a trupelor speciale din Novgorod în timpul schimbării acoperişului. Cinci persoane au murit atunci. 

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a dispus ca toate clădirile care au fost supuse recent reparaţiilor la unitatea militară din Omsk să fie minuţios verificate, informaează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.