Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de morți în noul război dintre Azerbaidjan și Armenia

Nagorno-Karabah

Cel puţin 64 de persoane, majoritatea soldaţi, şi-au pierdut viaţa în cele patru zile de la relansarea luptelor în regiunea disputată Nagorno-Karabah, unde nimic nu pare să oprească escaladarea militară, în pofida apelurilor la calm făcute de Moscova şi Occident, relatează AFP. Luptele, cele mai intense din ultimii 20 de ani, au continuat în noaptea de luni spre marţi de-a lungul liniei frontului. Ministerul azer al Apărării a anunţat marţi dimineaţă decesul a încă 16 soldaţi azeri în ultimele 48 de ore în confruntări, ceea ce ridică bilanţul ostilităţilor la cel puţin 64 de morţi în rândul militarilor şi civili de ambele părţi, potrivit unor anunţuri oficiale ale beligeranţilor.

Citeşte şi: Ioana Petrescu face dezvăluiri ȘOCANTE: La ce presiuni a fost supusă

'Armenia continuă tirurile asupra poziţiilor armatei azere şi ţintelor civile din mitraliere şi mortiere de 120 mm', a afirmat ministerul într-un comunicat. La rândul său, aşa-zisul Minister al Apărării din Nagorno-Karabah a acuzat Azerbaidjanul de 'continuarea agresiunii pe tot parcursul nopţii'. 'Ei (azerii) au utilizat lansatoare multiple de rachete Smerci în sectorul sudic al liniei frontului', se spune în comunicat. Aceste declaraţii intervin în timp ce la Viena urmează să se reunească marţi Grupul OSCE de la Minsk cu privire la Nagorno-Karabah, coprezidat de Franţa, SUA şi Rusia, o structură responsabilă de găsirea unei soluţii la 'conflictul îngheţat' de peste 20 de ani.

Citeşte şi: Medicii cer modificarea legii anti-fumat: Ce restricții vor fi eliminate

Potrivit AFP, separatiştii armeni, susţinuţi de Erevan, au preluat controlul asupra Nagorno-Karabah la începutul anilor 1990 după un război soldat cu aproximativ 30.000 de morţi şi sute de mii de refugiaţi, în principal azeri. Nagorno-Karabah este populat astăzi în majoritate de armeni, la fel ca în epoca sovietică când această enclavă armeană a fost atribuită de către conducerea sovietică din epocă Republicii Sovietice Socialiste Azerbaidjan, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: ANAF lovește dur 300 dintre milionarii României: Decizie importantă a Fiscului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.