Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de pacienți bolnavi de Covid din Timișoara au primit concentratoare de oxigen acasă

ZdG
ATI concentrator de oxigen

72 de bolnavi de Covid din județul Timiș au primit gratuit, pentru tratament la domiciliu, concentratoare de oxigen și pulsoximetre, în cadrul proiectului Oxigen pentru Timișoara, potrivit Mediafax.

„Timișorenii, dar și timișenii care suferă de Covid-19 sunt probabil singurii pacienți din țară care au primit gratuit concentratoare de oxigen și pulsoximetre pentru tratamentul la domiciliu. Și asta s-a întâmplat datorită unui parteneriat exemplar între societatea civilă, mediul privat și Primăria Timișoara în sprijinul celor suferinzi”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Confrom acestuia, programul Oxigen pentru Timișoara merge mai departe și urmează să fie achiziționate încă 50 concentratoare de oxigen și 750 de kituri pentru bolnavi, cu care se va reuși continuitatea sprijinirii bolnavilor pentru următoarele 6 luni.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere

„Oxigen pentru Timișoara s-a născut în noiembrie anul trecut. Ideea a apărut înainte chiar de a prelua mandatul de primar, într-o discuție cu inițiativa City Doctors a doctorului Virgil Musta, care grupează medici specialiști și de familie. Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de Covid-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe. Limitările legale împiedică administrația locală și spitalele din subordine să aloce direct oamenilor aparatura salvatoare”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta a precizat că fondul Oxigen pentru Timișoara a strâns peste 1.700.000 lei din donații de la persoane fizice și companii locale, fond din care Fundatia Comunitară Timișoara, partener strategic în proiect, a putut achiziționa echipamentele și materialele necesare.

„Colegii noștri asistenți sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara au distribuit apoi pulsoximetrele și concentratoarele de oxigen la domiciliul bolnavilor de Covid-19, în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. Chiar în momentul în care citiți acest lucru, 72 de semeni ai noștri aflați sub supraveghere medicală la domiciliu respiră mai ușor mulțumită echipamentelor împrumutate prin programul Oxigen pentru Timișoara. Mulțumită solidarității prin care Timișoara își dovedește cunoscuta tărie a spiritului, în vremuri dificile”, a adăugat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.