Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane din Argeș, sancţionate pentru că participau la antrenamente de ogari pe un teren care face parte dintr-un fond de vânătoare

animalzoo.ro
câini ogari

Treizeci de persoane din judeţul Argeş au fost sancţionate contravenţional pentru că au participat la o activitate de antrenare a ogarilor, pe un teren care face parte dintr-un fond de vânătoare, opt dintre acestea având ogari, iar restul fiind oameni care au mers să asiste la antrenament. Zona unde au fost prinşi cei 30 se află în atenţia poliţiştilor, fiind cunoscută pentru faptul că mulţi localnici cresc ogari pentru a-i folosi la partide de vânătoare, unele neautorizate.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti au depistat, pe raza localităţii Izvoru, mai multe persoane care se aflau pe un teren cu fâneţe, limitrof fondului forestier, unde mai mulţi deţinători antrenau câini din rasa ogar. Astfel, poliţiştii au legitimat 8 deţinători de câini, precum şi alte 22 de persoane. În urma verificărilor, s-a stabilit că locaţia face parte dintr-un fond de vânătoare, fapt pentru care au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Argeş.

Conform oficialilor instituţiei, opt dintre cei identificaţi pe fondul de vânătoare au primit amenzi în valoare totală de 22.500 de lei, conform Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic. Alţi 22 de oameni care au mers să asiste la activitatea respectivă au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment, pentru că nu aveau voie să intre pe fondul de vânătoare pentru a asista la astfel de activităţi.

Zona unde a avut loc acţiunea poliţiştilor este cunoscută pentru faptul că numeroşi localnici cresc ogari, unii dintre ei folosind animalele la partide de vânătoare neautorizate, crescătorii de câni din zonă nefiind cunoscuţi ca participanţi la concursuri canine. În momentul în care au fost prinşi de către poliţişti, cei opt crescători de ogari nu foloseau vânat pentru antrenarea animalelor, au precizat pentru News.ro surse judiciare, ei fiind sancţionaţi pentru că nu aveau dreptul să intre şi să antreneze animalele pe fondul de vânătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.