Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane ucise în ultimele trei zile în Siria: Ce s-a întâmplat în oraşul Alep

BBC
alep-siria

Cel puţin 60 de persoane au fost ucise în ultimele trei zile în timpul luptelor din oraşul Alep, situat în nordul Siriei, în contextul escaladării continue a violenţelor, a anunţat luni Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit Reuters. Şapte copii şi zece femei se află printre cei omorâţi într-o serie de raiduri aeriene ale forţelor guvernamentale siriene şi în atacurile de artilerie ale rebelilor sirieni.

Vineri dimineaţă, avioane ale armatei siriene au bombardat zone din Alep aflate sub controlul rebelilor. Acţiunile forţelor guvernamentale au dus la moartea a 45 de persoane, conform OSDO. Bombardamentele efectuate de rebeli, printre care cele cu rachete artizanale, s-au soldat cu 15 morţi. Atmosfera era mai calmă luni dimineaţă, dar explozii încă putea fi auzite în părţile oraşului controlate de armata siriană. Ministerul de Externe sirian a anunţat că a trimis o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU pentru a protesta faţă de ceea ce a numit atacuri teroriste asupra zonelor locuite din Alep şi Damasc, a relatat agenţia de presă siriană Sana.

În document se afirmă că bombardamentele efectuate de rebeli au încălcat acordul de încetare a ostilităţilor mediat de SUA şi Rusia şi intrat în vigoare în zona de vest a Siriei în luna februarie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.