Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de polițiști au rămas fără certificat ORNISS: Procese la instanță și plângeri penale

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Zeci de polițiști, mulți ofițeri de poliție judiciară care aveau acces la anchete, au rămas fără certificat ORNISS,  au declarat surse din MAI pentru G4Media.

Retragerea accesului la informații clasificate se face la propunerea serviciului secret la Ministerului Afacerilor Interne, iar ORNISS execută fără a verifica.

”Nu sunt indicate motivele, nici articole din lege care stau la baza retragerii certificatului. Această informare vine secret de serviciu, nu este adusă la cunoștința persoanei vizate. Nu există nici o modalitate de apărare”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre polițiștii vizați de această acțiune.

Fostul sef IGSU, Marian Dragne, șeful Direcției Medicale, Iosif Marius Medruț și  șefa comisiei medicale sunt printre ultimii care au rămas fără ORNISS.

O situație aparte este, potrivit sursei citate, cea a a fostului șef al Direcției de Control intern, Cătălin Marius Moșneagu.

Surse din poliție care spun că în februarie acesta s-a inscris pentru postul de conducere, deși i s-a recomandat să nu participe, iar cu o zi inainte de concurs DIPI ar fi trimis o adresă de revalidare a certificatului. Cătălin Marius Moșneagu ar fi castigat concursul, insa a ramas dupa putin timp fără certificat, fapt ce a dus la schimbarea lui din funcție. Acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucuresti si a făcut o plangere pe numele sefului DGIPI, Mihai Cristian Mărculescu.

”Miza este să-și pună oamenii lor pentru a avea control deplin asupra ministerului de interne și asupra dosarelor penale cu miză importantă, mulți dintre cei rămași fără certificat fiind ofițeri de poliție judiciară”, au mai explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.