Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de primari din Cluj, cazuti prada escrocilor. Cetatenii afectati de escrocherie

escroc

Peste 10 primari din Cluj au cazut prada unei inselatorii pusa la cale de un satmarean care s-a dat drept reprezentant al Guvernului insarcinat cu recuperarea restantelor la stat. Acesta a invocat un program guvernamental, a efectuat controale la primarii si a amenintat primarii cu amenzi si chiar cu inchisoarea pentru a obtine bani si date confidentiale ale locuitorilor din Cluj.

“Ajung la noi din ce in ce mai multe semnale ca fenomenul e mai extins. Chiar saptamana trecuta am primit o sesizare colectiva de la inca 10 primari din judet. Noi ne-am autosesizat inca de la primele plangeri in acest sens si am facut un demers la Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Administratiei si Internelor, la domnul Dragnea. De asemenea, am facut sesizari la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si la politie, pentru ca erau semne ca lucrurile nu sunt tocmai in regula acolo din punct de vedere legal. In rest, noi ne vedem de treaba, asta a fost datoria noastra”, a declarat prefectul de Cluj Gheorghe Vuscan pentru Ziar de Cluj.

Autoritatile insa nu au dat un raspuns sesizarilor facute de primari si de prefecti.

Satmareanul care i-a inselat pe primari i-a convins folosindu-se de un antet asemanator cu cel al Guvernului sa semneze contracte de colaborare pentru "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara", un program inexistent. Primarii erau sunati, anuntati ca vor fi efectuate controale in primarii privind modalitatea de colectare a debitelor. Apoi doua persoane chiar se prezentau la primarie pentru control, le reprosau date concrete despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre comune. Primarii erau apoi amenintati cu la Curtea de Conturi sau chiar cu inchisoarea, dupa care li se propunea solutia: un Proces-Verbal de implementare a "programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara" prin care obtineau informatii confidentiale ale locuitorilor din Cluj, de care se puteau folosi pentru a obtine castiguri financiare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.