Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de PROFESORI au fost CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE pentru FRAUDĂ la bacalaureat

justitie drept

Curtea de Apel Bucureşti a dispus pe 11 noiembrie condamnarea unui număr de 17 cadre didactice, profesori la diferite instituţii şcolare de pe raza judeţului Ialomiţa, care au pretins şi primit diverse sume de bani de la 119 candidaţi pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor pentru examenul de Bacalaureat, din sesiunea iunie 2012, în vederea obţinerii unor note de promovare. Sentinţa instanţei este definitivă. 

Potrivit DGA, profesorii au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, participaţie improprie la fals intelectual, trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.

Protest SPONTAN: 200 de mineri s-au blocat în subteran la Salina Ocna Dej


"Dumitru Otilia, inspector general şcolar la momentul săvârşirii infracţiunilor al Inspectoratului şcolar Judeţean Ialomiţa şi alte 10 cadre didactice au fost condamnate la pedepse privative de libertate cuprinse între 2 şi 3 ani. Totodată, faţă de alte 5 cadre didactice s-a dispus condamnarea la pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani cu suspendarea sub supraveghere a executării acestora. Faţă de un singur cadru didactic a fost amânată aplicarea pedepsei de 1 an închisoare. Mai mult, instanţa a stabilit pentru cele 17 cadre didactice pedepse complementare cuprinse între 1 şi 3 ani de interzicere a exercitării profesiei prin care au fost săvârşite infracţiunile reţinute în sarcina acestora", precizează DNA într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.

Cioloș, decizie de ultimă oră: Prima DEMITERE după perchezițiile procurorilor la revoluționari


Potrivit sursei citate, cei 17 condamnaţi au procedat personal la corectarea şi completarea lucrărilor pentru examenul de bacalaureat, în schimbul unor sume de bani. De asemenea, Dumitru Otilia, în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat 2012, în scopul asigurării prin fraudă a promovării examenului, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, format din cadre didactice cu atribuţii în activitatea de desfăşurare a examenului de Bacalaureat. 

"Cercetările iniţiale au fost demarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, însă pe parcursul urmăririi penale a rezultat că inspectorul general şcolar a avut o contribuţie majoră în desfăşurarea activităţilor infracţionale, motiv pentru care dosarul penal a fost declinat, potrivit competenţei, Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au efectuat acte de urmărire penală în baza delegărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.