Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de refugiați turkmeni au fost ajutaţi de autorităţile locale din Sighetu Marmației să ajungă la Bucureşti

InquamFOTO/George Calin
refugiati ucraina

89 de cetăţeni turkmeni, printre care trei copii sub trei ani şi o femeie însărcinată, au fost cazaţi în camerele din incinta Stadionului Municipal şi la internatul Colegiului Pedagogic Regele Ferdinand din Sighet, apoi îmbarcaţi spre Bucureşti, a informat, vineri, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei Daniela Oniţa Ivaşcu.

" Pe lângă cazare şi suportul psihologic oferit de voluntari, aceştia au beneficiat de mese calde şi de produse de care au avut nevoie. Cazarea lor a fost temporară întrucât în cursul zilei de astăzi, la ora 16:00, se vor deplasa la Bucureşti cu trenul, CFR Călători punând la dispoziţie transport gratuit prin intermediul unor bilete speciale pentru refugiaţi. Odată ajunşi în Bucureşti aceştia vor fi preluaţi de reprezentanţii ambasadei pentru a-i ajuta să ajungă acasă. Cei 89 de cetăţeni turkmeni au asigurate şi pachete cu hrană rece pentru drum", a spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

Viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei a mai precizat că administraţia locală, ONG-uri, asociaţiile şi reprezentanţii cultelor religioase, dar şi cetăţenii oraşului vor continua să-i ajute pe refugiaţi, potrivit Agerpres.

"Continuăm să fim alături de refugiaţii ucraineni care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin nu doar material, ci şi psihologic", a afirmat Daniela Oniţa Ivaşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.