Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de sancţiuni date de jandarmi pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112

masina jandarmi

Jandarmii bistriţeni au aplicat, de la începutul acestui an, 36 de sancţiuni pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, potrivit datelor transmise joi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Jumătate dintre aceste sancţiuni au fost sub forma amenzilor, care au depăşit în total 25.000 de lei.

"Echipajele de Jandarmerie intervin în sprijinul persoanelor atunci când sunt sesizate prin intermediul Numărului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, când se autosesizează cu privire la producerea unor fapte de natură contravenţională sau în cazul unor infracţiuni. De la începutul acestui an, au fost constatate 36 de sancţiuni în valoare de 25.300 lei, dintre care 18 avertismente scrise, pentru cazurile în care forţele de ordine au fost alertate în mod nejustificat (OUG 34/2008 sau Legea nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice)", a informat IJJ.

Majoritatea sancţiunilor aplicate de către jandarmi pentru apelurile nejustificate la 112 au fost legate de tulburarea ordinii publice, deşi nu era cazul, respectiv apelarea acestui număr după consumul excesiv de băuturi alcoolice.

Jandarmeria aminteşte cetăţenilor că apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei, iar repetarea faptei în interval de un an de la constatare se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.