Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de şcoli din Botoșani construite prin Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Zeci de şcoli construite în judeţul Botoşani prin programe finanţate de Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, anunță AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prin Banca Mondială au fost construite 132 de unităţi de învăţământ, iar scăderea numărului de elevi din comunităţile respective a determinat închiderea a 22 dintre ele. Printre ele se află şi unităţi de învăţământ din mediul urban, inclusiv Şcoala 3 din municipiul Botoşani.

Citeşte şi: Beuran rămâne BLOCAT în casă încă 30 de zile - Tribunalul prelungeşte măsura preventivă a acestuia în dosarul de corupţie

"Ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, la nivelul UAT-ului (unităţii administrativ teritoriale - n.r.) respectiv s-a luat decizia ca acea şcoală să fie fie închisă temporar. Ele toate au fost folosite la timpul lor, dar din păcate a trebuit să se ia această decizie. Ele sunt în conservare. Sunt proprietatea UAT-ului respectiv", a afirmat Hârtie.

El susţine că este foarte puţin probabil ca şcolile deja închise să reintre în circuitul educaţional. Totodată, el subliniază că administraţiile locale, care sunt proprietare ale spaţiilor de învăţământ, pot schimba destinaţia acestora doar cu avizul Ministerului Educaţiei.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.