Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de traficanţi de derivaţi ai morfinei puşi sub acuzare în SUA - Câte victime ale acestor substanţe s-au înregistrat

heilpraxisnet.de
durere pastile

Procuratura americană a anunţat miercuri acuzaţii împotriva a 58 de persoane acuzate de fraude în sectorul sănătăţii, axate pe distribuirea ilegală a peste 6 milioane de pastile opioide în statul Texas, transmite Reuters, citat de NEWS.ro.

Circa 16 profesionişti în domeniul medical, între care şase medici şi şapte farmacişti, au fost puşi sub acuzare. O farmacie din Houston a vândut în mod ilegal peste 760.000 de pastile, în perioada martie 2018 – septembrie 2019, a declarat procurorul general adjunct Brian Benczkowski, într-o conferinţă de presă susţinută în Dallas.

Citeşte şi: Politicile comerciale ale lui Trump provoacă îngrijorări - Ce fac lobiştii americani pentru oprirea acestuia din a impune unilateral tarife

“Datele aflate în posesia noastră scot la lumină aceşti medici corupţi, proprietari de clinici, farmacişti şi alte persoane care au crezut mult timp că pot face fraudă în spatele uşilor închise”, a spus procurorul.

Criza opioidelor a condus la aproape 400.000 de morţi prin supradoze, în perioada 1999-2017, potrivit celor mai recente date. Aproximativ 218.000 dintre aceste decese au avut loc în urma administrării unor medicamente opioide prescrise, iar restul au fost opioide ilicite, între care heroina.

Schemele din Texas au implicat fraude în valoare de 158 de milioane de dolari şi evaziune fiscală de 23 de milioane de dolari. Autorităţile federale au blocat active în valoare de 60 de milioane de dolari ale persoanelor acuzate, a spus Benczkowski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.