Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean, reacție după anunțul lui Marcel Ciolacu: 'Dacă vor să impoziteze pensiile speciale, să le impoziteze la fel pe toate. Nu poți să faci deosebire'

B1.ro
augustin zegrean

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a precizat, la B1 Tv, că nu pot fi impozitate doar pensiile speciale, dacă Guvernul are în vedere doar acest lucru:

„Orice soluție dar să nu fie cu privire doar la pensiile acestea. Dacă vor să impoziteze pensiile speciale, să le impoziteze la fel pe toate. Nu poți să faci deosebire între unii și alții. O să spună acuma unii că cei cu pensii speciale au pensii mari. Asta nu justifică să impui un impozit de 99% cum am auzit de la televizoare. Orie le taie de tot și nu le mai dă deloc. Au majoritate în Parlament și nu îi mai oprește nimeni. Practica CCR este constantă. Nu se pot tăia pensiile speciale zice CCR.”, a declarat Augustin Zegrean.

Referitor la pensiile militarilor, Augustin Zegrean a precizat că acestea sunt pensii ocupaționale.

„În toată lumea civilizată militarii nu contribuie la pensii. Au un regim special pentru că munca lor este specială. Nu este ușor să pleci la luptă fără să știi dacă te mai întorci”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va introduce „o impozitare foarte mare” în cazul pensiilor care depășesc cuantumul veniturilor înregistrate în activitate. Pe de altă parte, liderul social-democraților a explicat că la militari și la cei din Ministerul Afacerilor Interne este vorba despre „pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.