Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenky vrea ca banii oferiți refugiaților ucrainenini din UE să fie împărțiți de Kiev: Aș dori să fiu atent unde ajung majoritatea acestor bani

nyt.com
Volodimir Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski și-ar dori ca banii pe care diverse țări îi oferă ca asistență socială refugiaților ucraineni să fie dați Ucrainei, iar Ucraina însăși să-i împartă între acești oameni - în opinia președintelui, acești bani ar sprijini în acest fel economia ucraineană, a declrat Zelensky la postul de televiziune german ARD.

Jurnalistul a menționat că aproximativ 200.000 de bărbați în vârstă de recrutare au părăsit Ucraina numai pentru Germania și a întrebat dacă guvernul german ar trebui să ia în considerare reducerea asistenței sociale pentru acești bărbați, astfel încât banii care vor fi economisiți să poată fi folosiți pentru a sprijini Ucraina.

„Dacă guvernul dorește să ajute ucrainenii, atunci există un astfel de moment - de exemplu, o persoană a plecat și este în străinătate și primește sprijin din partea Germaniei. Și vă mulțumim că ne susțineți cetățenii. Dar se întâmplă ca această persoană primește sprijin atât de la tine, cât și de la noi. Ei bine, se întâmplă. Nu vorbesc acum despre ucrainenii noștri din Germania. Vă generalizez și de aceea am spus mereu că ne-ar fi mult mai bine dacă Germania a sprijinit ucrainenii dând bani la bugetul Ucrainei, iar apoi Ucraina va redistribui acești bani în funcție de locul în care se află această persoană.”

El a explicat că acum o parte din banii Ucrainei au rămas în Europa, pentru că atunci când oamenii au fugit din casele lor din război, au luat banii. Și atunci Europa a început să susțină Ucraina în Europa, iar toți banii care au mers în sprijinul ucrainenilor au rămas în străinătate și în economia unuia sau altuia.

 

Ce se întâmplă cu banii

"Și în cele din urmă, banii noștri au plecat, iar banii europeni au rămas acolo unde au rămas cetățenii Ucrainei. În afara teritoriului Ucrainei. Nu am întrebări (la aceasta - n.red.). Aș vrea doar să fim atenți la asta. Când lumea vorbește despre sprijinul financiar al ucrainenilor, atunci aș dori să fiu atent unde ajung majoritatea acestor bani”, a explicat Zelensky.

Totodată, el a subliniat că decizia de a sprijini ucrainenii este o decizie personală a germanilor și a Germaniei.

De asemenea, a îndemnat să nu se generalizeze problema refugiaților ucraineni, în special a bărbaților, pentru că, potrivit lui, „sunt foarte multe detalii diferite: sunt oameni care au plecat din diverse motive și au avut motive legale și oportunități de a merge, acolo. sunt oameni de vârstă de nemobilizare, sunt cei care au plecat mai devreme sunt studenți”.

Președintele a mai adăugat că le este foarte recunoscător acelor ucraineni care se întorc acasă, lucrează, plătesc taxe și astfel ridică economia și ajută Forțele Armate.

El a adăugat că „(Cancelarul german – n.red.) Olaf Scholz nu poate să ia pe cineva și să-l returneze (în Ucraina – n.red.) sau să-l împingă afară” din Germania.

„Chiar și în ceea ce privește violatorii, trebuie să acționăm în conformitate cu legea”, a conchis Zelensky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.