Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a descins pe front: I-a vizitat pe soldaţii care luptă în nord-estul Ucrainei / Foto

Foto Twitter
zelenski vizita front

Zelenski a descins pe front: I-a vizitat pe soldaţii care luptă în nord-estul Ucrainei / Foto

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat marţi trupele care luptă în nord-estul Ucrainei şi s-a întâlnit cu cei aflaţi la comandă pentru a discuta despre situaţia de pe câmpul de luptă pe unul dintre cele mai fierbinţi fronturi ale războiului cu Rusia, relatează Reuters.

Zelenski nu a precizat locul exact al vizitei sale, dar a spus că s-a întâlnit cu brigăzile care luptă în sectorul Kupiansk-Lîman din nord-est, unde armata ucraineană spune că forţele ruseşti organizează frecvent atacuri.

"Ne-am întâlnit cu comandanţii de brigăzi şi batalioane pentru a discuta despre situaţia de pe câmpul de luptă, problemele urgente şi nevoile", a declarat Zelenski într-o postare pe X însoţită de fotografii în care îl arată întâlnindu-se cu soldaţii într-o cameră slab luminată.

"Fiecare dintre brigăzile noastre de luptă, fiecare războinic care îi distruge pe ocupanţi, cu fiecare pas înainte, afirmă că victoria ucraineană va veni cu siguranţă. Ei sunt puterea. Le mulţumesc pentru serviciul lor!" - a transmis Zelenski.

Biroul preşedintelui a postat, de asemenea, imagini video care îl arată pe Zelenski în diferite momente ale vizitei dând mâna cu soldaţii, stând la o masă lungă cu comandanţii şi fiind informat de un ofiţer care stătea în faţa unei hărţi.

Zelenski, care a vizitat în mod regulat trupele ucrainene de la invazia pe scară largă a Moscovei în februarie 2022, a înmânat, de asemenea, premii. Mulţumindu-le pentru serviciul lor, el i-a îndemnat pe soldaţi să nu-şi piardă "motivaţia cu care apără atât de ferm suveranitatea statului şi viitorul generaţiilor" ucrainene.

De când Kievul a început o contraofensivă în est şi sud în urmă cu patru luni, trupele ucrainene au obţinut doar câştiguri graduale, dar Zelenski a respins criticile din străinătate potrivit cărora avansul a fost afectat de o strategie militară deficitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.