Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a început Marea Reformă în Armata Ucrainei: prima decizie luată

newsweek.com
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a ordonat formarea unui departament separat specializat în drone. Decretul a fost publicat pe site-ul președintelui.

În discursul său video, Zelenski a comentat semnarea acestui decret. Potrivit acestuia, documentul începe formarea unui tip separat de forțe în forțele ucrainene de apărare - Forțele Sistemelor de drone.

"Și aceasta nu este o chestiune de viitor - este ceva care ar trebui să dea un rezultat foarte concret în viitorul apropiat. Anul acesta ar trebui să fie decisiv din multe puncte de vedere. Și, evident, pe câmpul de luptă. Dronele – sistemele fără pilot – și-au dovedit eficiența în bătăliile de la sol, de pe cer și de pe mare", a spus Zelenski.

El a subliniat că Ucraina a schimbat cu adevărat situația din Marea Neagră datorită dronelor.

"Respingerea atacurilor la sol este în mare parte opera dronelor. Distrugerea pe scară largă a ocupanților și a echipamentelor lor se datorează, de asemenea, dronelor. Acum, lista sarcinilor este clară: posturi speciale de personal pentru lucrul cu drone, unități speciale, instruire eficientă, sistematizarea experienței, scalarea constantă a producției și atragerea celor mai bune idei, cei mai buni specialiști în acest domeniu. Aceasta este o sarcină a armatei, a Ministerului Apărării și a guvernului în ansamblu.Și pentru a asigura coordonarea necesară în Forțele de Apărare, pentru a asigura nivelul adecvat de planificare și calitatea logisticii, vor fi create forțe de sisteme fără pilot în structura Forțelor Armate. Propunerile relevante vor fi înaintate Consiliului Național de Securitate și Apărare pentru examinare", a subliniat președintele.

Utilizarea dronelor în războiul Ucrainei împotriva Rusiei

Anterior, Forbes a remarcat că, în ultimele săptămâni, forțele ruse și-au intensificat eforturile în jurul Kupiansk și Avdiivka, dar au făcut progrese minime în aceste operațiuni inițiale, în primul rând din cauza incapacității de a-și concentra forțele. Dronele ucrainene au jucat un rol-cheie. Dronele au lovit echipamentele rusești și concentrațiile de personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.