Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a încins telefonul! Rishi Sunak a deschis Cutia Pandorei, după ce a furnizat Ucrainei rachete Storm Shadow

captura youtube
zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a vorbit cu premierul britanic Rishi Sunak despre nevoia Ucrainei de arme cu rază de acțiune mai lungă, potrivit CNN. Zelenski a declarat că, în timpul unei convorbiri telefonice cu Sunak, „am discutat despre cursul ostilităților, nevoile de apărare ale Ucrainei și continuarea cooperării pentru a extinde capacitățile Ucrainei pe câmpul de luptă, în special prin arme cu rază lungă de acțiune”, scrie Mediafax.

Marea Britanie a furnizat Kievului rachete Storm Shadow, care au o rază de acțiune mai mare decât alte rachete furnizate de Occident.

El i-a mulțumit lui Sunak pentru organizarea Conferinței de redresare a Ucrainei de la Londra din această săptămână „și pentru rolul de lider al Regatului Unit în consolidarea sprijinului internațional pentru Ucraina”.

Marea Britanie și-a asumat un rol de lider în furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina, dar Zelenski a făcut presiuni în mod repetat pentru sisteme de armament cu mai multe capacități, în timp ce se pregătea să lanseze o contraofensivă spre pozițiile rusești.

Referitor la viitorul summit NATO din Letonia, Zelenski a declarat: „Nu am avut nici un fel de discuții cu privire la acest subiect: Este important să oferim Ucrainei perspective concrete de aderare. Am discutat, de asemenea, despre măsurile de punere în aplicare a formulei de pace și de pregătire a garanțiilor de securitate pentru Ucraina”.

 

Zelenski a declarat că Rusia își intensifică producția de rachete fabricate cu componente occidentale și a subliniat necesitatea de a crește presiunea sancțiunilor în timpul convorbirii cu Sunak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.