Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a răbufnit: critică dur atacul rusesc în timpul sărbătorii de Paște pentru creștinii din Ucraina

BBC
zelenski telefon

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că este un "sponsor al terorismului" în discursul său nocturn de sâmbătă, denunțând atacul asupra portului Odesa, care a coincis cu Sâmbeta Sfintă, înainte de sărbătoarea Paștelui, celebrată pe 24 aprilie de mulți creștini din Ucraina, anunță mediafax.

"Astăzi a fost Sâmbăta Sfântă pentru creștinii de rit oriental. Ziua dintre Răstignire și Înviere. Se pare că Rusia este blocată într-o astfel de zi", a declarat Zelenski. "Dar va exista o Înviere. Viața va învinge moartea. Adevărul va învinge orice minciună, iar răul va fi pedepsit."

Cel puțin opt persoane, inclusiv un bebeluș de trei luni, au fost ucise sâmbătă în lovituri de rachete rusești în Odesa, a declarat Zelenski. Un oficial ucrainean a declarat anterior că cel puțin șase rachete de croazieră au fost lansate asupra orașului-port, în timp ce Rusia își continuă ofensiva brutală în sudul și estul țării.

În declarațiile sale de sâmbătă seară, Zelenski le-a mulțumit apărătorilor țării "care ne asigură securitatea în această noapte, înainte de Paște și în fiecare zi" și a promis dreptate pentru Ucraina.

"Este doar o chestiune de timp până când toți criminalii ruși vor simți ce înseamnă un răspuns corect la crimele lor. Este doar o chestiune de timp până când îi vom putea aduce acasă pe toți ucrainenii deportați. Este doar o chestiune de timp până când toți oamenii noștri din întreaga Ucraină vor simți ce înseamnă o pace puternică", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.