Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a răbufnit după bombardarea rutelor de evacuare de la Kahovka: Până şi fiarele au mai multă moralitate decât tine, stat rus! (Video)

wall-street.ro
zelenski

Zelenski a răbufnit după bombardarea rutelor de evacuare de la Kahovka: Până şi fiarele au mai multă moralitate decât tine, stat rus! (Video)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că ruşii au creat un dezastru aruncând în aer barajul Kahovka şi acum bombardează rutele de evacuare din zonă. “Până şi fiarele au mai multă moralitate decât tine, stat rus”, a spus el.

Zelenski a anunţat şi că aproape 100 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitate.

“Astăzi am reuşit să aducem înapoi încă 95 dintre oamenii noştri din captivitatea rusă. 31 sunt apărătorii Mariupolului. Majoritatea sunt soldaţi şi sergenţi, doi ofiţeri. Forţele Armate, Garda Naţională, grăniceri. Sunt recunoscător echipei noastre implicate în schimburi: Budanov, Yermak, Malyuk, Lubinets.

De asemenea, continuăm operaţiunea de salvare în sudul Ucrainei şi am reuşit să evacuăm aproximativ 4.000 de persoane. Zeci de oraşe şi sate rămân inundate, cea mai gravă situaţie fiind încă în zona ocupată temporar a regiunii Herson.

Teroriştii ruşi continuă să bombardeze rute de evacuare, puncte de evacuare, bărci care duc oamenii... Astăzi, în urma unuia dintre aceste atacuri, trei persoane au fost ucise, condoleanţe familiilor şi prietenilor lor... Încă zece persoane au fost rănite, inclusiv doi poliţişti. A fost o evacuare din Kardashynka, un sat de pe malul stâng al regiunii Herson... Ocupanţii au creat acest dezastru prin aruncarea în aer a unui baraj, lăsând oamenii în voia sorţii în oraşele şi satele inundate şi apoi bombardând bărcile care încearcă să îi ducă pe oameni... Până şi fiarele au mai multă moralitate decât tine, stat rus”, a afirmat liderul de la Kiev.

“În aceste zile, reprezentanţi ai Curţii Penale Internaţionale au vizitat regiunea Herson. Chiar în prima zi “după dezastru, procurorul general a trimis o solicitare la Oficiul Procurorului Curţii Penale Internaţionale pentru a investiga dezastrul, iar activitatea a început deja.

Este foarte important că reprezentanţii justiţiei internaţionale au văzut cu ochii lor consecinţele acestui act terorist rusesc şi au auzit auzit singuri că teroarea rusă continuă. Şi continuă cu cel mai cinic şi brutal bombardament al teritoriului inundat, zona de evacuare... Deja facilităm şi vom facilita în continuare cea mai independentă şi obiectivă anchetă a Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat el.

Zelenski a anunţat şi noi sancţiuni pentru cei care ajută Rusia: “Astăzi, statul nostru a mai făcut un pas în privinţa sancţiunilor. Împotriva celor care slujesc răul care a devenit statul rus. Împotriva celor care au ajutat la distrugerea libertăţii în Rusia şi au jucat un rol cheie în represiunile de pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei şi din Rusia însăşi. 178 dintre aceste persoane au fost adăugate pe listele noastre de sancţiuni la cererea Serviciului de Securitate al Ucrainei. Şi vom face totul pentru a ne asigura că fiecare dintre aceşti complici ai dictaturii ruse este tras la răspundere pentru tot ceea ce au făcut împotriva oamenilor şi a libertăţii. Pentru fiecare destin distrus şi fiecare decizie penală care a ajutat Rusia să se transforme într-un stat terorist”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.