Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a semnat decretul: Ucraina sancţionează peste 400 de persoane fizice şi juridice, majoritatea fiind din Rusia

Pinterest
sanctiuni rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care a pus în aplicare o decizie a Consiliului de Securitate și Apărare Naţională de a introduce sancțiuni împotriva a 120 de persoane fizice și 287 de persoane juridice, inclusiv ucrainene, anunță Ukrainska Pravda, potrivit Rador.

Majoritatea persoanelor vizate de sancţiuni economice sunt cetățeni ai Federației Ruse, dar lista conţine și cetățeni din Cipru, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Țările de Jos. Măsurile restrictive introduse împotriva a 287 de persoane juridice vizează inclusiv companii de pariuri rusești, loterii, hipodromuri, companii de investiții și divertisment etc. Persoanele și firmele sancționate sunt legate între ele - potrivit autorităţilor ruse.

Exemplele date de autoritățile ucrainene

De exemplu, omul de afaceri Vladislav Beşkarev este fondatorul Pari Engineering RUS, iar Alekandr Ivaşkevici este directorul general al acestei companii. Raisa și Serghei Samsonenko au legătură cu Fortuna și Betcity, directorul acesteia din urmă fiind Leon Tiraţuian.

Maksim Gradinar este directorul general al casei de pariuri Pari, iar Maksim Kiriuhin este fondatorul Vertical Management. Toți au fost sancționați de autorităţile ucrainene. Lista persoanelor juridice supuse sancțiunilor include şi companiile aflate în Ucraina, printre acestea fiind Parimatch, Pokermatch.UA, Pointloto şi Play Fun Investment. Sancțiunile sunt introduse pe o perioadă 50 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a fost însărcinat să informeze autoritățile competente ale Uniunii Europene, ale Statelor Unite ale Americii și ale altor state cu privire la aplicarea sancțiunilor și să ridice problema impunerii unor măsuri restrictive similare împotriva acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.