Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski anunță că a spart blocada: Ucraina a făcut un pas important spre restabilirea libertăţii de circulaţie pe Marea Neagră

farm-europe.eu
cereale marea neagra

Zelenski anunță că a spart blocada: Ucraina a făcut un pas important spre restabilirea libertăţii de circulaţie pe Marea Neagră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat, miercuri seară, plecarea primei nave comerciale din Portul Odesa, pe un culoar special pe Marea Neagră, creat unilateral de Kiev în pofida ameninţărilor Rusiei, informează cotidianul Le Monde.

"Ucraina a făcut un pas important spre restabilirea libertăţii de circulaţie pe Marea Neagră. Primul vas civil a traversat noul coridor umanitar al Ucrainei, plecând din Portul Odesa. Acum se îndreaptă spre Bosfor", a declarat Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe platforma de microblogging X.

Rusia s-a retras, la jumătatea lunii iulie, din Acordul cu Ucraina, garantat de Naţiunile Unite şi de Turcia, privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. Rusia a ameninţat că va ataca orice vas suspect care circulă spre sau dinspre porturile Ucrainei. Armata rusă a intensificat, în ultima lună, atacurile asupra infrastructurii portuare din Ucraina.

În pofida ameninţărilor ruse, Administraţia de la Kiev a anunţat crearea unui culoar maritim pentru continuarea exporturilor de cereale. Prima navă, port-containerul Joseph Schulte, a părăsit miercuri Portul Odesa. Conform site-ului de profil Marinetraffic.com, nava Joseph Schulte se află în prezent în largul României.

"Pot confirma că nava a părăsit apele teritoriale ucrainene", a transmis, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al armatorului german BSM, citat de agenţia DPA şi de site-ul Tagesschau.de. Vasul german navighează sub pavilionul Hong Kong-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.