Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski anunță 'decapitări' masive în Ucraina: 'Au slăbit țara pentru foarte mult timp, pentru decenii' - VIDEO

zelenski insula

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, că Rusia nu va putea să înlocuiască dreptul internaţional cu teroare, cu crize sau cu orice fel de intimidare. “Ucraina va câştiga acest război. Lumea va câştiga acest război. Adevărul va câştiga acest război”, a menţionat el, relatează News.ro.

Zelenski a spus că ordinea internaţională bazată pe reguli, încălcată de agresiunea rusă, trebuie restabilită. “Un alt atac cu rachete ruseşti împotriva ţării noastre a avut loc astăzi. Rachete Kinzhal, Kalibr. Ţinta lor a fost Motor Sich şi regiunea noastră Hmelnitski. O parte din rachete au fost doborâte, recunoscători războinicilor noştri din apărarea aeriană pentru acest lucru”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski a anunţat şi că din instituţiile publice ucrainene vor dispărea “cei care au încercat să tragă din trecut toate acele vechi obiceiuri, vechi scheme care au slăbit Ucraina pentru foarte mult timp, pentru decenii”. “Nu vor mai exista formate vechi în ţara noastră - acele formate în care unii apărau statul şi poporul, iar alţii încercau să pună atât statul, cât şi poporul în slujba propriului beneficiu”.

Discursul de sâmbătă al preşedintelui Ucrainei:

“Astăzi este o nouă zi activă pentru eforturile noastre internaţionale. Echipa noastră lucrează în Jeddah, Arabia Saudită, la reuniunea consilierilor liderilor statelor cu privire la formula de pace.

În total, 42 de ţări sunt reprezentate acolo. Continente diferite, abordări politice diferite ale afacerilor globale, dar toţi sunt uniţi de prioritatea dreptului internaţional. Şi pentru aceasta Ucraina a propus Formula de Pace, deoarece ordinea internaţională bazată pe reguli, încălcată de agresiunea rusă, trebuie restabilită.

Este foarte important ca acolo, în marja reuniunii de la Jeddah, să aibă loc negocieri bilaterale cu partenerii. Mulţumim delegaţiei noastre pentru această activitate: consolidarea lumii este una dintre cele mai esenţiale sarcini. Cu cât este mai puternică această consolidare a lumii în vederea restabilirii unei păci juste, cu atât mai repede vor înceta bombele şi rachetele cu care Moscova vrea să înlocuiască normele dreptului internaţional.

Un alt atac cu rachete ruseşti împotriva ţării noastre a avut loc astăzi. Rachete Kinzhal, Kalibr. Ţinta lor a fost Motor Sich şi regiunea noastră Hmelnitski. O parte din rachete au fost doborâte, recunoscători războinicilor noştri din apărarea aeriană pentru acest lucru.

Dar, indiferent de câte astfel de atacuri ruseşti au loc, ele tot nu vor da nimic inamicului. Oricum, vom proteja libertatea pentru Ucraina, pentru tot poporul nostru. Iar Rusia nu va putea să înlocuiască dreptul internaţional cu teroare, cu crize sau cu orice fel de intimidare. Literalmente, în fiecare săptămână, lumea adaugă cu adevărat forţă pentru a proteja viaţa normală.

Săptămâna aceasta le mulţumesc Germaniei şi Lituaniei pentru noile pachete de apărare şi securitate pentru noi, pentru soldaţii noştri. Ne aşteptăm la noi soluţii săptămâna viitoare - noi pachete.

Lucrăm pentru şi mai multe reuşite şi oportunităţi în industria noastră de apărare

Rezultatele sunt acolo, toată lumea le poate vedea, şi sunt rezultate juste, corecte. Care arată statului agresor ce înseamnă agresiunea sa. Arată nu la televizor, ci tocmai în locul de unde a venit acest război în Ucraina, în regiune, în lume. Cel, care aduce probleme altora, trebuie să simtă ce sunt problemele.

Şi mulţumesc Serviciului de Securitate al Ucrainei, Marinei noastre şi fiecărui războinic care restabileşte dreptatea şi învaţă Rusia să piardă.

Ucraina va câştiga acest război

Lumea va câştiga acest război. Adevărul va câştiga acest război. Principalul lucru este ca noi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lume care preţuiesc o viaţă normală să muncim sută la sută fără încetare de dragul victoriei.

Unitatea noastră, capacitatea noastră de a ne întări şi capacitatea noastră de a duce războiul înapoi de unde a venit. Este cel mai tangibil pentru Rusia.

Şi încă ceva:

Săptămâna viitoare va continua munca noastră de curăţare a instituţiilor publice de cei care au încercat să tragă din trecut toate acele vechi obiceiuri, vechi scheme care au slăbit Ucraina pentru foarte mult timp, pentru decenii. Nu vor mai exista formate vechi în ţara noastră - acele formate în care unii apărau statul şi poporul, iar alţii încercau să pună atât statul, cât şi poporul în slujba propriului beneficiu. Nu contează cine este această persoană - fie că este "comisar militar", fie că este deputat, fie că este funcţionar - fiecare trebuie să lucreze numai în interesul statului. Aşa să fie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.