Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski anunță modificări în guvernul Ucrainei

impact.ro
zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că nu a terminat modificările în rândul oficialilor superiori şi că cei care nu se conformează standardelor stricte vor fi demişi, anunță Rador.

Săptămâna trecută, Zelenski a răspuns informaţiilor legate de corupţie în rândul oficialilor, la 11 luni de la declanşarea războiului, prin demiterea a mai mult de zece funcţionari. El s-a angajat să nu tollereze erori sau management defectuos. "În acest moment suntem într-un punct de acalmie în ceea ce priveşte modificările de poziţie.

Dar asta nu înseamnă că au fost luate toate măsurile necesare", a afirmat Zelenski în discursul său nocturn. "Vor fi luate decizii. Şi toţi cei din sistem care nu corespund cerinţelor cheie ale statului şi societăţii nu trebuie să rămână în poziţiile pe care le ocupă". Zelenski a fost ales în 2019 pentru promisiunile de a schimba modul în care este condusă Ucraina şi de a elimina corupţia, o problemă endemică în societatea post-sovietică. În aceste remarci recente, preşedintele a afirmat că administraţia sa intenţionează să introducă schimbări în cadrul încercărilor de a purta negocieri complexe şi neobişnuit de rapide pentru a obţine statutul de membru al Uniunii Europene. Ucraina va purta discuţii cu oficialii UE vineri. "Este foarte important să pregătim noi reforme în Ucraina", a afirmat el. "Acestea sunt reforme care, în numeroase aspecte, vor schimba realităţile sociale, legale şi politice prin a le face mai umane, mai transparente şi mai eficiente".

Printre cele mai recente demiteri se numără un ministru adjunct acuzat de luare de mită şi un al doilea implicat în acuzaţii că oficialii au plătit preţuri mărite artificial pentru hrana soldaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.