Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, apel către partenerii occidentali de a rămâne uniţi şi de a continua să ajute Ucraina

zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a părut, miercuri seara, să transmită un apel către partenerii occidentali de a rămâne uniţi şi de a continua să ajute Ucraina, în condiţiile în care presa a scris că liderul ucrainean se simte trădat de aliaţi.

„Preţuim Europa noastră, o Europă a cooperării, nu a disputelor, o Europă a oamenilor, nu a ideologiilor, pentru că numai în acest fel continentul nostru este capabil să protejeze şi să apere vieţile umane atât în Europa, cât şi în lume. Sunt convins că Ucraina va face ca Europa noastră să fie mai puternică decât oricând şi lucrăm cât putem de mult pentru a ne asigura că nu vor rămâne obstacole în calea aderării noastre la Uniunea Europeană. Şi sunt, de asemenea, încrezător că, indiferent de evoluţia evenimentelor în lume, la ceilalţi parteneri ai noştri, în America şi în alte părţi, unitatea va prevala. Unitate, nu divizare. Unitate, nu apeluri la autoizolare”, a pledat Volodimir Zelenski.

„Le mulţumesc tuturor pentru că au ajutat Ucraina, pentru că au lucrat împreună pentru a proteja valorile noastre europene. Şi le mulţumesc, de asemenea, tuturor celor din lume care ajută la păstrarea unităţii: tuturor, de la Washington până la fiecare capitală din lume care preţuieşte oamenii şi viaţa”, a declarat miercuri Zelenski în finalul mesajului său transmis, ca în fiecare seară, către naţiune.

"Ucraina poate face Europa mai puternică"

Cu gândul la apropiata decizie a Uniunii Europene de a începe sau nu negocierile de aderare cu Kievul, Zelenski a spus că Ucraina poate face Europa mai puternică şi a subliniat că „euro-optimismul” este esenţial pentru menţinerea păcii şi a ordinii normale în Europa şi în lume. „Uniunea Europeană a dovedit în repetate rânduri că este capabilă să depăşească crizele, că este capabilă să se apere, că este capabilă să îşi menţină poziţia de lider în lume, că este capabilă să devină mai puternică atunci când duşmanii Europei se aşteaptă doar la slăbiciune”, a punctat preşedintele ucrainean.

Liderul de la Kiev a anunţat că la reuniunea recentă de la Malta, la care s-a discutat despre Formula de pace ucraineană, au fost identificate principalele măsuri pe care le va lua în următoarele luni pentru a adăuga un nou conţinut la Formula de Pace. „Anumite lucruri - foarte utile pentru Ucraina, pentru dreptul internaţional în general - nu le facem publice încă. Motivul este clar: nu dăm Rusiei nicio şansă de a ne perturba eforturile internaţionale. Dar pot spune că aceasta, cea de-a treia reuniune a consilierilor, a fost chiar mai puternică decât cele două dinaintea ei. A continuat să consolideze lumea”, a comentat Zelenski.

În ziua în care Kievul a anunţat că Ucraina a suferit cel mai mare atac de la începutul anului, Zelenski le-a spus locuitorilor să fie atenţi la alertele aeriene şi să ţină cont de faptul că, deşi apărarea aeriană este consolidată cât mai mult posibil, pericolul este încă semnificativ, mai ales în oraşe precum Harkov, Zaporojie, Herson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.