Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski cere Japoniei să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei

Twitter
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri Japoniei să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei prin introducerea unui embargou comercial asupra mărfurilor ruseşti, relatează Reuters.

Adresându-se parlamentului de la Tokyo prin legătură video, Zelenski a mulţumit Japoniei pentru că, printre ţările asiatice, este lider în condamnarea invadării Ucrainei de către Rusia şi introducerea de sancţiuni, potrivit Agerpres.

"Statele responsabile se unesc pentru a proteja pacea. Sunt recunoscător statului dumneavoastră pentru poziţia sa de principiu într-un asemenea moment istoric, pentru asistenţa reală către Ucraina", a spus Zelenski.

"Aţi fost primii din Asia care au început să pună presiune cu adevărat asupra Rusiei pentru a restabili pacea, care au sprijinit sancţiunile împotriva Rusiei şi vă îndemn să continuaţi să o faceţi".

Fără să citeze nicio dovadă, Zelenski a spus că forţele ruse pregătesc noi atacuri din aşa-numita zonă de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl după ce au ocupat centrala dezafectată luna trecută în primele etape ale războiului din Ucraina, notează Reuters.

El nu a oferit alte detalii despre atacurile pe care spune că le-ar plănui Rusia.

"Lumea este în pragul multor crize noi", a spus Zelenski. "Provocările de mediu şi alimentare sunt fără precedent", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.