Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski curăță Ucraina de pro-ruși: Trei foști miniștri, fostul șef SBU și fostul șef al administrației prezidențiale, lăsați fără cetățenie

adevarul.ro
zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a retras cetățenia ucraineană mai multor persoane, inclusiv foști miniștri care au ocupat funcții în timpul președintelui Viktor Ianukovici. Acest lucru a fost raportat sâmbătă de agenția de știri RBC-Ucraina, citând surse din cadrul forțelor de ordine.

Agenția a dat numele a zece persoane, printre care fostul ministru al educației și științei Dmitro Tabachnik, fostul ministru al veniturilor și taxelor Oleksandr Klimenko, fostul ministru de interne Vitalii Zakharchenko, fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei Oleksandr Yakimenko, fostul secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare și fostul șef al administrației prezidențiale ucrainene Andri Kliuiev. Toți aceștia au ocupat funcții în timpul președintelui Viktor Ianukovici.

De asemenea, printre cei cărora li s-au retras pașapoartele ucrainene se numără Viktor Baranski, membru al consiliului municipal din Odesa din partea partidului Platforma de Opoziție - Pentru Viață (OPZZH), acum interzis în Ucraina, Nikita Shentsev, membru al consiliului regional din Harkov, și alte trei persoane.

Se presupune că toate persoanele de pe această listă au cetățenie rusă.

Precedente

Sâmbătă, Zelenski a declarat într-un mesaj video publicat seara pe canalul său Telegram că a semnat documente care vizează "curățarea" țării de persoanele care sunt de partea Rusiei. "Există o prezentare din partea Serviciului de Securitate în legătură cu persoanele care au un dosar de cetățenie rusă", a spus el.

Anterior, Zelenski a retras cetățenia unora dintre locuitorii țării. În special, politicienii din opoziție Viktor Medvedciuk, Taras Kozak, Renat Kuzmin și Andriy Derkach au fost deposedați de pașapoartele ucrainene. Anterior, presa ucraineană a relatat că, prin decretele sale, Zelenski a destituit 13 clerici ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, precum și foștii deputați Ihor Vasilkovski și Vadim Rabinovich, oligarhul Ihor Kolomoiski, omul de afaceri și șeful apărării teritoriale a regiunii Dnipropetrovsk Hennadi Korban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.